Vidéki csajok

Zaklatás, egyenjogúság, gyerekvállalás, üvegplafon - az átlátszós nők lázadása a macsó magyar diskurzus ellen. Mert tudjuk, hol van a helyünk.

Vidéki csajok

Kiszivárogtatót keres az esztergomi kórház elhíresült szülészetén a főigazgató

 

A belső kiszivárogtatót keresi az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgatója, miután a napokban az RTL Klub és az ATV stábja is riportot készített az intézmény szülészetén tapasztalható áldatlan állapotokról. A kutakodással információink szerint a főnővért bízta meg felettese.

Kanász Gábor, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgató-főorvosa pár nappal a két riport leadása után belső vizsgálatot indított.

„Ki adhatott felvilágosítást az osztályértekezletről, a szülészet helyzetéről?” – úgy tudjuk, ezek a fő megválaszolandó kérdések. Információink szerint a főnővér mindenkitől – pontosabban alighanem a hozzá beosztott ápoló személyzettől – kinyomtatott, írásos nyilatkozatot vár, miszerint nem nyilatkozott egyik csatornának sem.

A belső vizsgálat határideje augusztus 28.

Az RTL Klub híradója augusztus 17-én, az ATV egy nappal később foglalkozott az esztergomi kórház szülészetével. Az első riport hangsúlya inkább a szakemberhiányon volt, a másodiké pedig azon, hogy az épület felújítása miatt mostoha körülmények alakultak ki az intézményben.

Az ATV-nek helyi jobbikos és DK-s politikusok is kifejtették a véleményüket. Megszólaltak kórházban ápolt betegek rokonai is, akik megerősítették a rejtett kamerával készült felvételeken látszódó helyzetet.

A főigazgató egyik stábnak sem nyilatkozott. Egyelőre nem válaszolt az Átlátszó érdeklődésére sem, amiben azt tudakoltuk, valóban ő rendelt-e el vizsgálatot, és ha igen, tervei szerint mi lesz a kutakodás következménye, amennyiben megtalálják a tévések belső informátorát.

Rádi Antónia

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás